lördag 28 maj 2011

Födelsedagstårta med choklad






















Ingredienser:                            Chokladkräm:                   Övrigt:
3 ägg                                         1 dl vatten                        grädde
1 1/2 dl socker                           2 1/2 msk vetemjöl          marsipan
3/4 dl potatismjöl                       50 g mörk choklad           choklad
2 msk kakao                              50 g smör/margarin
1 tsk bakpulver                          1 dl florsocker
                                                  1 äggula
                                                
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
i en långpanna. Gräda mitt i ugnen i 
225°c(varmluftsugn 200°c) i ca 5 min.
 Stjälp upp kakan på ett sockrat 
bakplåtspapper och låt det svalna.
Medans kakan svalnar kan du göra
chokladkrämen.
Koka ihop mjöl och vatten under 
vispning till en tjock smet. 
Ta kastrullen från värmen och vispa 
i choklad och smör/margarin. Vispa 
tills allt smält. Tillsätt florsocker och 
äggula och vispa till en jämn kräm.
Dela kakan på mitten och lägg ena 
delen på ett fat. Bred chokladkrämen 
och lägg på andra delen. Vispa grädde
och bred ut ett lager på kakan. Smält 
choklad och häll den i en plastpåse som
du klipper ett litet hål i på ena hörnet. 
Spritsa ut i ett nätfönster på ett 
bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
Dela marsipanen i två delar och färga 
dem i valfria färger. Forma ena delen till 
en ros och den andra delen till blad.
Lägg chokladnätet på tårtan och placera
rosen i mitten. Spritsa grädden på kanterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar