torsdag 15 december 2011

7B's Wintercupcakes

Hej! :D Här är receptet på cupcakesen som ni fick på elevkontakten :)


Ingredienser till pepparkaksmuffinsen (recept från denna blogg)
ca 12 muffins (vi gjorde dubbel sats av detta recept och en sats av detta recept)

2 ägg
2 ½ dl socker
2 ½ dl mjöl
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk bakpulver

2 msk pepparkakskrydda
Gör så här:

Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Vispa ägg och socker riktigt poröst och vitt med elvisp.
Smält smöret/margarinet i en kastrull eller i en djup tallrik i micron.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll i smöret/margarinet och mjölken.
häll till sist i pepparkakskryddan och rör runt tills det har blandats. Häll sedan upp smeten i muffinsformar (vi använde muffinsplåt + muffinsformar)
Grädda i mitten av ugnen i 200°C (varmluft: 175°C)  i ca 10 - 15 min.

Kolla så att de är klara genom att ta en tandpetare eller liknande och stick ner i en av muffinsarna, om stickan inte är kladdig så är muffinsarna klara.


Fyllning/frosting (eftersom att vi gjorde så många cupcakes så gjorde vi dubbel sats, men det hade räckt med 1 1/2 sats):
200 g phiadelphiaost naturell 
3 dl florsocker
50 g smör/margarin
2 tsk vaniljsocker


Gör så här:
Vispa ihop phiadelphiaosten och smöret med en elvisp. Tillsätt sedan florsockret och vaniljsockret och vispa till en klumpfri kräm.


Garnering:
1-2 paket Dr oetker's sockermassa (2 paket om du ska göra lika många som vi gjorde) Sockermassan finns att köpa vid bakhyllan på Ica Maxi.
Vinterströssel (finns också på bakhyllan på Ica Maxi)
lite rapsolja


Montering: 
Skär av toppen på muffinsarna och skär ett hål i dom. Fyll sedan dom med krämen(vi använde sprits, men det går säkert lika bra att använda en sked och klicka i frostingen), bred även lite ovanpå muffinsen så att du får en ganska plan yta. Kavla ut sockerpastan på ett bakbord som du har hällt lite florsocker på (för att sockerpastan inte ska fastna) tryck ut rundlar med tex. Ett glas eller en rund pepparkaksform. Tänk på att vända sockerpastan på bakbordet då och då så att den inte fastnar och tänk på att strö över lite florsocker så fort du vänder på den.
Pensla locken med lite rapsolja innan du täcker muffinsarna med dom, annars så finns det risk att sockret i sockerpastan "smälter".
Ta sedan lite av krämen som blir över och fäst strösslet på sockerpastan, så att strösslet fastnar. Gör vilka mönster du vill, använd fantasin!




(Bilder tagna med min dator, så klaga inte!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar