måndag 11 juli 2011

Vaniljwhoopies


















Ingredienser
Kakdeg, vaniljwhoopies
100 g smör, mjukt
1.5 dl strösocker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, ekologiskt
1 dl crème frâiche
Raspberry frosting
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1.5 dl hallon, färska
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt.
3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
4. Blanda i ägg, och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
7. Låt svalna helt och gör frostingen.
8. Raspberry Frosting
Rör florsocker och philadelphiaost krämigt.
9. Vänd försiktigt ner hallonen.
10. Montering
Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.
11. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar