måndag 11 juli 2011

Jordgubbssmulpaj






















Ingredienser fyllning:             Ingredienser smuldeg:
ca 1liter jordgubbar                1 dl mjöl
25g malen mandel                 1 tsk bakpulver
                                               75g smör/margarin
                                               100g rostade mandelspån 
                                               75g råsocker
Gör såhär fyllning:
Rensa jordgubbarna och 
lägg dom i en pajform. 
Strö sedan över malen 
mandel över jordgubbarna. 
                                          
Gör såhär smuldegen:          
Lägg mjöl och bakpulver 
i en skål. Tillsätt sedan
smör/margarin och knåda
ihop till en smulig deg. 
Tillsätt sedan mandelspån,
råsocker och rör ihop med 
en gaffel. Häll sedan 
smuldegen över jordgubbarna
och grädda mitt i ugnen i 200°c
(varmluft 175°c) i ca 30min. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar