4-5 st syrliga äpplen
3 st ägg
3 dl socker
100 g smör/margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Skala äpplena och skär dem i klyftor.
Täck med plastfolie såatt det inte mörknar.
Vispa ägg och socker pösigt.Koka upp
fett och mjölk. Ställ åt sidan.
Smörj och bröa en liten långpanna 20x30cm.
Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i ägg-
vispet. Rör till sist ner mjölken. Häll smeten i
långpannan. Stick ner äppelklyftorna. Strö
över socker och kanel.
Grädda mitt i ugnen i 200°c, ca 35 min. Skär
kakan i rutor, direkt i långpannan. Servera till
kaffe som kaka eller med vaniljkräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar