Ingredienser
1 ½ äggvita½ dl farinsocker,
½ krm salt,
½ dl olja,
1 tsk vaniljsocker,
½ tsk kardemumma,
½ tsk kanel,
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl vatten
Gör så här
Ugn 150 grader.
Blanda samman alla ingredienser noga med hjälp av en elvisp. Olja in en plättlägg och ställ den i ugnen.
Ta ut den varma plättlaggen och klicka 1 msk smet i varje "fördjupning".
Grädda sedan i ca 10 min i ugnen tills kakorna är lätt gyllenbruna. Ta ur kakorna från plättlaggen. Lägg i en liten lapp med något kärleksfullt eller en visdomslapp i mitten av varje kaka.
Vik kakan på mitten, kläm ihop kanterna. Böj sedan kakan över kanten på ett glas på mitten till formen av en lyckokaka.
Låt svalna.
Blanda samman alla ingredienser noga med hjälp av en elvisp. Olja in en plättlägg och ställ den i ugnen.
Ta ut den varma plättlaggen och klicka 1 msk smet i varje "fördjupning".
Grädda sedan i ca 10 min i ugnen tills kakorna är lätt gyllenbruna. Ta ur kakorna från plättlaggen. Lägg i en liten lapp med något kärleksfullt eller en visdomslapp i mitten av varje kaka.
Vik kakan på mitten, kläm ihop kanterna. Böj sedan kakan över kanten på ett glas på mitten till formen av en lyckokaka.
Låt svalna.
RECEPT FRÅN http://matklubben.se/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar