Ingredienser pajdeg: Ingredienser fyllning:
4 dl vetemjöl 2 ägg
200g smör/margarin rivet skal och saft av 2 citroner
1 1/2 dl socker 200g råsocker
1 äggula 3 3/4 dl vispgrädde
250g kokosflingor
Gör såhär:
Pajdeg:Arbeta ihop igredienserna till
en deg på bakbordet, i en skål
eller i en matberedare. Platta
ut degen, lägg den i en plastpåse
och låt den vila kallt minst 30min.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat
bakbord och klä en smörad pajform
med den. Täck med bakplåtspapper
och fyll det med torkade bönor och
grädda sedan mördegsskalet i 200°c
(varmluft 175°c) varm ugn i 15min.
Ta bort papper, bönor och grädda
skalet i ytterligare 5min. Sänk värmen
till 160°c (varmluft 150°c) och ställ in
en bakplåt i ugnen.
Fyllning: Vispa ägg, citronskal och
socker i en min i en skål. Rör försiktigt
ner grädde, där efter pressea citronsaft
och till sisst kokosflingor. Bred ut fyllningen
i mördegsskalet och ställ formen på den
varma bakplåten. Grädda i 40min. Låt
tarten svalna i 1h så att fyllnigen blir lite
fastare och servera den sedan ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar