Ingredienser: Chokladkräm: Övrigt:
3 ägg 1 dl vatten grädde
1 1/2 dl socker 2 1/2 msk vetemjöl marsipan
3/4 dl potatismjöl 50 g mörk choklad choklad
2 msk kakao 50 g smör/margarin
1 tsk bakpulver 1 dl florsocker
1 äggula
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper
i en långpanna. Gräda mitt i ugnen i
225°c(varmluftsugn 200°c) i ca 5 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat
bakplåtspapper och låt det svalna.
Medans kakan svalnar kan du göra
chokladkrämen.
Koka ihop mjöl och vatten under
vispning till en tjock smet.
Ta kastrullen från värmen och vispa
i choklad och smör/margarin. Vispa
tills allt smält. Tillsätt florsocker och
äggula och vispa till en jämn kräm.
Dela kakan på mitten och lägg ena
delen på ett fat. Bred chokladkrämen
och lägg på andra delen. Vispa grädde
och bred ut ett lager på kakan. Smält
choklad och häll den i en plastpåse som
du klipper ett litet hål i på ena hörnet.
Spritsa ut i ett nätfönster på ett
bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
Dela marsipanen i två delar och färga
dem i valfria färger. Forma ena delen till
en ros och den andra delen till blad.
Lägg chokladnätet på tårtan och placera
rosen i mitten. Spritsa grädden på kanterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar