Ingredienser:
25 g jäst
6 dl vatten
1 1/2 dl olivolja
1 msk salt
ca 1,7 liter special vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm
vattnet till fingervarmt, 37°c. Häll
lite av vattnet över jästen och rör
rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av vattnet, olivolja,
salt, och allt mjöl, spara lite till
utbakningen. Arbeta degen smidig,
för hand eller i maskin tills degen
släpper bunkens kanter. Låt degen
jäsa övertäckt, ca 1 tim.
Ta upp degen och knåda den smidig
med resten av mjölet på mjölad
arbetsbänk. Dela degen i 8 bitar.
Kavla ut varje bit till en avlång kaka,
ca 8x18cm Lägg dom på en bak-
peppersklädd plåt och pudra över lite
mjöl. Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Grädda Ciabattan mitt i ugnen i 250°c,
ca 12 min. Låt kallna på galler.
Klyv och fyll Ciabattan med t.ex skivade
tomater, basilikakvistar, mozarellaost
och parmaskinka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar