fredag 10 juni 2011

Mumsiga mums-mums





















Ingredienser:
4 1/2 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 1/2 dl kallt vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
1 1/2 dl kokhett vatten

Kokosblandning:
4-5 dl kokosflingor
1 msk kakao

Gör såhär:
1.Blanda socker. florsocker,
äggvitan och det kalla vattnet
i en skål. Rör ut gelatinpulvret
i det kokheta vattnet. Tillsätt
detta till sockerblandningen
2. vispa alltsammans med en
elvisp i ca 30 min till en pösig
smet.
3. Blanda samman
kokosflingorna och kakaopulvret.
 Häll lite av det på bottnen av en
långpanna ca 20x30 cm.
4.Häll i smeten. Häll över ett lager
kokosblandning.
5. Låt smeten stå kallt tills den
har stelnat. Skär den i bitar, ca 4x5
cm stora. Doppa snittytorna i resten
av kokosblandningen tills bitarna är
helt täckta runtom. Lägg bitarna på
ett bakplåtspapper. Förvara dem
svalt.
(mums-mumsen går även att frysa)  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar